Escriure amb un propòsit

Hi ha molts motius pels quals ensenyem als nostres alumnes a escriure assajos, informes i cartes formals en anglès o altres idiomes. No obstant això, les activitats d’escriptura que es duen a terme en les classes d’anglès o durant els nostres exàmens tenen com a única audiència el professor que corregirà els seus errors i els posarà una nota.

A EADI entenem l’aprenentatge de llengües estrangeres com una eina que dóna pas a múltiples oportunitats i és la nostra missió transmetre aquest missatge als nostres alumnes. Aprendre anglès, francès, alemany o italià no és solament una activitat acadèmica que s’aprèn per mitjà d’una sèrie d’activitats, sinó una manera de conèixer una cultura.

Intentant fer de les redaccions activitats pràctiques que serveixin als nostres alumnes en la vida real, a EADI hem decidit realitzar un intercanvi amb nens de Zimbàbue. Durant l’última setmana de classes al desembre, alguns alumnes de Júniors van preparar postals en anglès i fotos per a enviar-les-hi.

La Sasha, la coordinadora a càrrec del projecte, ens diu: “Als nostres alumnes de Júniors els va motivar molt la idea d’enviar cartes a companys en un país tan llunyà. Els hi van escriure sobre les seves vides i els seus interessos i, per descomptat, se’ls van ocórrer moltes preguntes per a fer als seus futurs amics per correu. Estem a l’espera de la pròxima carta i ja estem planificant la següent.”