Els beneficis de l’aprenentatge d’idiomes

L’aprenentatge d’idiomes té molts beneficis socials i psicològics. Aprendre a parlar un nou idioma és sempre una bona idea per a sortir de la nostra zona de confort; si bé al principi pot semblar difícil, a mesura que anem avançant, la nostra confiança augmenta i amb ella la motivació d’anar per més. Un altre benefici associat amb l’aprenentatge de llengües és el de mantenir-se actiu. Estudis recents han demostrat que recordar noves paraules i assimilar estructures gramaticals en idiomes estrangers activa processos cognitius que ajuden a entrenar el nostre cervell. Però potser l’avantatge més temptador per a totes les edats és la possibilitat de poder comunicar-nos amb persones estrangeres quan viatgem, treballem o fins i tot juguem videojocs online.

A EADI tenim el privilegi de comptar amb un ambient multicultural i diversos professors que parlen més d’un idioma, com la Laura, que a més de parlar català i castellà ensenya italià, francès i anglès i ens explica la seva experiència: “parlar diversos idiomes m’ha permès viatjar i conèixer gent de tot el món podent arribar a ser una més entre la gent local. Cada idioma que aprenc facilita encara més l’aprenentatge d’un altre i em fa descobrir un nou món: és com un joc que cada vegada es va fent més divertit”.

Noé, professora d’anglès i francès, que també parla italià, castellà i està aprenent català, ens explica els següent: “m’encanta viatjar, conèixer a noves persones i nous llocs. Saber parlar francès, anglès, castellà i italià m’ha permès viatjar, estudiar i treballar en diversos països d’Europa i també a Àsia, on vaig fer pràctiques en empreses. És veritat que alguns moments són difícils en l’aprenentatge d’un idioma, però cal llançar-se i superar la por al ridícul perquè els esforços valen la pena. Quan penso en les cultures que he conegut i totes les experiències increïbles que he viscut en els últims anys gràcies a les llengües estrangeres, m’alegro molt i m’animo a aprendre encara més”